Mental Klarhed i hverdagen

Mental klarhed i hverdagen er en grundskole for dig på det følelsesmæssige og åndelige plan og er for dig der gerne vil:

- være bedre til at lytte til dig selv og handle konstruktivt på dine følelser
- styrke din personlige integritet og kommunikation – til glæde for dig selv og andre
- blive bedre til at prioritere og vælge ud fra den, du inderst inde er
- lære dine egne behov bedre at kende – og vide hvordan du tilgodeser dem
- lære at lytte til og med hele dig

Du kan komme i gang ved at tilmelde dig et gruppeforløb i Mentalhygiejnisk Træning, eller du kan deltage i nogle af de andre aktiviteter, jeg tilbyder.

Læs mere om mine andre aktiviteter

mental-klarhed-i-hverdagen

Undergraver du dig selv?

Oplever du, at du af og til undergraver dig selv, med den måde du tænker om, og taler til dig selv på? Vil du gerne være bedre til at sige nej, når det er dét du mener? Oplever du, at du lader dig styre af hvad andre synes, uden at du rigtigt kan gøre noget ved det? Har du svært ved at mærke, hvad der egentlig er det rigtige for dig, og føler du dig vægelsindet af den grund? Er du konfliktsky og oplever du, at det æder dig op? Havner du nogle gange i offerrollen, i din iver for at gøre en forskel for andre?

Den glemte manual til det indre liv

Jeg tænker jævnligt på Mentalhygiejnisk Træning som et stykke software. Et stykke software som rummer indsigten i, hvordan vores følelsesliv, vores adfærd, vores fysiske velbefindende, vores spiritualitet, og vores kommunikation med os selv og andre fungerer og hænger sammen. Eller med fordel kan fungere. For det var ikke et stykke software, jeg oplevede var blevet korrekt installeret hos mig, de første mange år af min opvækst og voksne liv. Derfor føltes det som et mirakel, da jeg fandt den glemte manual. Og jeg undrede mig over, hvorfor og hvordan al denne indlysende viden kunne have været ukendt for mig så længe.

Med Mental Klarhed i hverdagen får du adgang til denne software og hjælp til at installere den i dit eget tempo og med dig selv ved roret.

Lær dig selv at kende

Du kommer til at lære dig selv bedre at kende, og du får lettere ved at handle i overensstemmelse med det, du oplever egentlig er dig. Du bliver tydeligere for dig selv og dine omgivelser, og i den proces styrkes din selvrespekt og respekten fra andre. Du får en større tillid til dig selv og dine egne evner – til at din fornemmelse er rigtig nok – og din tilbøjelighed til at søge bekræftelse og værd i det ydre daler.

Hold af dig selv – det motiverer til mere

Processen er selvforstærkende: Når du oplever hvordan det føles at holde af dig selv, motiverer det til mere. Du lærer at udtrykke dig konstruktivt, og du bliver bedre til at forebygge og løse konflikter.

Det er en fordel, hvis du er åben over for, at der er en sammenhæng imellem vores fysiske velbefindende, vores følelsesliv og vores spiritualitet som mennesker.

Du behøver ikke at have det dårligt for at have glæde af Mentalhygiejnisk Træning. Mentalhygiejnisk Træning er for alle, der gerne vil have en bedre kontakt til sig selv og sine følelser, og som ønsker at blive mere bevidst om egne handlinger, og resultaterne af dem – mere bevidst om, hvordan vi skaber vores eget liv.

Kristina

Jeg kan varmt anbefale Mentalhygiejnisk Træning, hvis man virkelig ønsker at ændre noget, og ikke bare vide noget om at ændre noget.

Min baggrund som instruktør

Jeg er uddannet Mentalhygiejnisk Instruktør af Arne Olsen i 2006. Herefter er jeg løbende blevet recertificeret hvert andet år. Jeg har stor erfaring som underviser og facilitator, både som Mentalhygiejnisk Instruktør og fra andre sammenhænge.

Det er min erfaring, at adfærdsmæssige forandringer for det meste skabes over tid, hvor erkendelser dukker op, og nye handlemønstre afprøves. De fleste vil have brug for støtte i den proces, for det er angstprovokerende at gøre noget andet, end det vi plejer. Det er den støtte, jeg tilbyder dig som instruktør, og som du får fra resten af gruppen i et gruppeforløb. Fællesskabet i gruppen støtter dig i at gå den vej du gerne selv vil.

 

mette-dinesen-square

Gruppeforløb i 2025

Gruppeforløbet i Mentalhygiejnisk Træning med 3 moduler, er på i alt ca. otte måneder. På kurserne træner du din følelsesmæssige intelligens og dit selvværd. Du styrker evne og mod til at handle i overensstemmelse med dine indre overbevisninger fremfor at forsøge at leve op til normer og forestillinger om krav fra omgivelserne. Efter et fuldt forløb på otte måneder (modul 1a, 1b og 1c) vil du have lært, hvordan du kan træffe aktive og bevidste valg i det daglige og skabe det liv du ønsker. Med en disciplineret indsats vil du skabe varige forandringer i dit liv.

En komplet værktøjskasse

Mentalhygiejnisk Træning er en komplet værktøjskasse til at bevidstgøre egne valg og handlinger og skabe konstruktive forandringer på alle planer.

Det er arbejde med 35 livsvisdomsord ( træk ét af dem her ) og de 4 grundfølelser – udfoldet i et sæt positivkort, et hæfte og en arbejdsbog. Desuden er det en række konkrete redskaber i form af vejrtrækningsøvelser, meditative guides, følelsesjournal og kommunikationsværktøjer til dialogen med dig selv og andre.

Del 1

Første del af gruppeforløb i Mentalhygiejnisk Træning. Kurset varer fem uger og består af en opstartsdag, fem ugentlige mødegange og et weekendkursus. Herefter kan du vælge at fortsætte på del 2.
Tilmeld dig her

Del 2

Kurset varer fire måneder, hvor vi mødes en gang om ugen på et fast tidspunkt. Vi afslutter forløbet med en status. Herefter kan du vælge at fortsætte på del 3.
Tilmeld dig her

Del 3

Kurset varer tre måneder, hvor vi mødes en gang om ugen på et fast tidspunkt. Vi afslutter forløbet med en status.
Tilmeld dig her

Gratis uforpligtende 1:1 samtale

Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende personlig samtale til dig, der ønsker at afklare, om Mental klarhed i hverdagen er noget for dig. Samtalen kan finde sted her hos mig i Fensmark, online eller mens vi går en tur i de naturskønne omgivelser ved Holmegaard Mose.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål, eller aftale tid til en personlig samtale for at afklare, om Mentalhygiejnisk Træning er noget for dig.

bog-og-positivkort

Kursusmateriale

Bogen Dine valg er dit liv – hvordan vælger du? og kortene Positiv Tænkning.
Læs mere her

Praktisk information

Mentalhygiejnisk Instruktør: Mette Dinesen.
Der er 4-7 deltagere i en gruppe.

Næste gruppestart bliver i 2024. Datoer er ikke fastlagt endnu. Kontakt mig hvis du vil have besked, når datoerne er på plads.

Sted

Kurset foregår i Center for Mental Klarhed i Fensmark ved Næstved (bus til døren fra Næstved St.).

MA

Kurset i Mentalhygiejnisk Træning har givet mig en større selvindsigt. Jeg er bl.a. blevet mere rummelig og har derved fået en bedre kommunikation med mine nærmeste.

Andre tilbud

Hvis du er blevet interesseret i at vide mere om, hvad jeg tilbyder, kan du deltage i et arrangement eller booke en samtale hos mig. Læs mere om de enkelte muligheder her.

dit-indre-kompas

Workshop: Grundfølelserne - dit indre kompas

På workshoppen giver jeg en introduktion til grundfølelserne angst, vrede, sorg og glæde, i dialog med deltagerne. Deltagerne arbejder herefter individuelt, ud fra arbejdsarket ’Grundfølelser og forsvarsmekanismer’. Vi samler op i fællesskab og runder af med afsluttende refleksioner over en kop kaffe/te. Der vil være en kort guidet meditation undervejs.
Læs mere her

1-1 personlig samtale

1:1 personlig samtale

Jeg tilbyder en gratis og uforpligtende personlig samtale til dig, der ønsker at afklare, om Mental klarhed i hverdagen er noget for dig. Har du behov for flere samtaler er prisen herefter 550 kr. (medlemmer af foreningen Personlig Bæredygtighed: 450 kr).
Læs mere her

tema-aften-i-fensmark

Temaaften i Fensmark

Temaaftenerne finder sted tirsdag aften fra kl.19-21 ca. en gang om måneden i Center for Mental Klarhed i Fensmark. Temaer kan f.eks. være: Hvad er forskellen på åbenhed og ærlighed? Er lyst og behov det samme? Hvordan tager du dine beslutninger? Din intelligente krop. Hvad vil det sige at tage dig selv alvorligt?
Læs mere her

Om Mentalhygiejnisk Træning

Mentalhygiejnisk Træning indeholder forskellige redskaber, der hjælper dig til at holde dig selv på sporet af den udvikling, du ønsker. Efterhånden som redskaberne integreres i dig, vil du blive bedre og bedre til at navigere i din hverdag, på den måde det er konstruktivt for dig. Du vil få skabt en opmærksomhed på dine handlemønstre og hvordan du kan ændre dem – og du vil tilvejebringe modet til at gøre det.

Ofte stillede spørgsmål

Måske kan du få svar på nogle af dine spørgsmål her. Kontakt mig gerne, hvis du har andre spørgsmål til det vi tilbyder.

Book en samtale – det er gratis

Hvis du er blevet interesseret i at vide mere om, hvad Mentalklarhed i hverdagen kan gøre for dig – eller har brug for at afklare, om det er noget for dig – så kontakt mig, så lave vi en aftale.

Samtalen kan enten foregå hos mig i Fensmark, mens vi går en tur, eller online/over telefonen.

aeble-square